ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ

«Λίρα εκατό η Τακ – Θα ανέβει 10 κλάσεις στον Παναθηναϊκό»

Τα ξεχωριστά αθλητικά χαρακτηριστικά της, η έφεση της στο ριμπάουντ και στο σκοράρισμα αλλά και η συνεχής ανάγκη που έχει να βελτιώνεται. Παράλληλα, ο Γιώργος Σιαμέτης τόνισε ότι θα αποδειχθεί λίρα… εκατό για τις πράσινες ενώ σημείωσε πως με τις Λύμουρα και Χατζηνικολάου σε ρόλο δημιουργών, θα εμφανιστεί… δέκα κλάσεις ανώτερη.

Όλα στην συνέντευξη που ακολουθεί:

Πως είναι σαν παίκτρια η Τακ;

«Παικτικά νομίζω ότι όλοι είδαν από το πέρασμα της από τον ΠΑΣ ότι είναι φοβερή. Ήρθε μετά από δύο αγώνες και ήταν μια παίκτρια που βγήκε δεύτερη ή τρίτη στα ριμπάουντ στο ελληνικό πρωτάθλημα εκείνη τη σεζόν. Είναι μια πολύ καλή σκόρερ. Έχει εκπληκτικά αθλητικά προσόντα και τρομερή έφεση στο επιθετικό ριμπάουντ. Μπορώ να σου πω ότι έχει και κάτι ιδιαίτερο. Ξέρετε ότι οι περισσότερες ξένες αθλήτριες όταν έρχονται στην Ελλάδα νομίζουν ότι έχουν φτάσει στο τοπ τους και δεν χρειάζεται να βελτιώσουν τίποτα. Η Ακέιλ ήταν πρώτη στις προπονήσεις. Πρώτη ερχόταν και τελευταία έφευγε. Δούλευε πολύ τα αδύνατα της σημεία. Προσπαθούσαμε να βελτιώσουμε το αριστερό της χέρι και ήταν δεκτική σε ό,τι και να της λέγαμε. Νομίζω ότι από τα 2-3 μέτρα είναι πραγματικά άχαστη. Θα προσφέρει πολλά στον Παναθηναϊκό».

Ποιο μπορούμε να πούμε ότι είναι το ντεζαβαντάζ της;

«Το μόνο ντεζαβαντάζ που είχε είναι το αριστερό χέρι, που ωστόσο μπορεί μετά από δύο χρόνια να το έχει βελτιώσει και να έχει κάνει καλύτερο από το δεξί. (σ.σ.γέλια). Δεν αφήνει τίποτα στην τύχη του. Είναι πολύ δουλευταρού. Επίσης είναι πολύ επιδραστική και στο παιχνίδι και στις συμπαίκτριες της. Με την καλή έννοια πάντα».

Τι έχετε να πείτε για τον χαρακτήρα της;

«Η Τακ είναι πρώτα απ΄ όλα ένας καταπληκτικός άνθρωπος. Είναι μια κοπέλα μορφωμένη. Έχει μεταπτυχιακά και διδακτορικά και γενικότερα μπορώ να σου πω ότι είναι ένας πολύ καλός άνθρωπος. Έχει φοβερό χαρακτήρα. Επίσης έχει πολύ έντονη προσωπικότητα. Δεν είναι δηλαδή μια αθλήτρια που θα περάσει και δεν θα ακουμπήσει».

Θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στον Παναθηναϊκό, ο οποίος και του χρόνου θέλει να κάνει πρωταθλητισμό;

«Εγώ πιστεύω ότι πάρα πολύ μεγάλο ρόλο παίζει ο προπονητής. Η Ελένη Καπογιάννη είναι φοβερή και έχει δείξει τα διαπιστευτήρια της παντού. Ξέρω ότι της αρέσει να αποδίδει ρόλους σε όλες τις παίκτριες της. Νομίζω ότι για την θέση που την προορίζει θα αποδώσει τέλεια. Θα βοηθήσει τόσο στην άμυνα όσο και στο θέμα ριμπάουντ. Πως να στο πω, η Ακέιλ κατεβάζει τα ριμπάουντ λες και είναι καραμέλες. Βέβαια και στο επιθετικό κομμάτι είναι πολύ καλή. Στο ένας εναντίον ενός είναι τρομερή. Όταν παίζει με πλάτη δύσκολα αντιμετωπίζεται από τις αντιπάλους της. Παράλληλα, είναι πάρα πολύ γρήγορη και ειδικά απέναντι σε παίκτριες που είναι πιο αργές κάνει ό,τι θέλει. Είναι πολύ σπάνιο μια αθλήτρια τόσο ψηλή να είναι και γρήγορη. Είναι πλαστική στις κινήσεις της. Ο Παναθηναϊκός έχει να κερδίσει πολλά από αυτήν. Θα αποδειχθεί λίρα εκατό για την ομάδα».

Τι είναι αυτό που θα δώσει στον Παναθηναϊκό;

«Η Τακ βγάζει πολύ ενέργεια στο παιχνίδι της και επειδή έχουμε δει ότι της κόουτς Καπογιάννη της αρέσει η πίεση και η ταχύτητα πιστεύω ότι είναι ιδανική παίκτρια. Τρέχει πολύ γρήγορα το γήπεδο. Εμείς με την Τακ στα Γιάννενα χτυπούσαμε στο τρανζίσιον. Έπαιρνε ριμπάουντ και έφτανε πρώτη στο απέναντι καλάθι».

Πως βλέπετε τη συνεργασία που θα έχει στο πικ εν ρολ με έμπειρες αθλήτριες;

«Ο Παναθηναϊκός έχει παίκτριες που είναι ιδιαίτερα έμπειρες και ξέρουν που και πότε πρέπει να πασάρουν. Η Τακ με την Λύμουρα και την Χατζηνικολάου θα εμφανιστεί δέκα κλάσεις ανώτερη. Επίσης η Τακ το κομμάτι του πικ εν ρολ το ξέρει πολύ καλά. Φαντάσου με δύο τέτοιες παίκτριες. Θα βάζει 8-10 πόντους παραπάνω σίγουρα».

Related posts

Πρωτάθλημα βόλεϊ χωρίς πλέι οφ: Η παγκόσμια πρωτοτυπία της παρέας του Τορνατώρου!

testadmin

Απίστευτη καζούρα: Έσβησε τούρτα… ένσταση για τα γενέθλια της η Χατζηνικολάου! (pic)

testadmin

Αγγίζει τα 6.500 μέλη ο ερασιτέχνης Παναθηναϊκός!

testadmin

Leave a Comment